ako Socialna poistovna kradne a klame.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako Socialna poistovna kradne a klame.

Socialna poistovna.
Tak to na Slovensku chodi-na jednej strane vsemohuce organy statnej moci na strane druhej obcan ktory nema skoro ziadne prava (co si budeme nahovarat-je verejne zname, ze sudnictvo je nedoveryhodne a vymoziteonost prava nizka), aj ked vie ze je v prave. A ak ich ma, tak aj tak ich nema...V tomto pripade je statnou mocou Socialna poistovna-vsemohuca organizacia, ktora moze vsetko (aj legalne okradat ludi aj klamat) a nemusi nic.

A obcan-bran sa. Dokonca mu Socialna poistovna (SP) ponukla opravny prostriedok, Ibaze...

O co ide. Obcan mal dlh voci SP. Lenze kym dostal prve rozhodnutie o dlhu, tak dlh bol znizeny o 2/3. SP tak ako je to u nich bezne, nevedela splatku dlhu vyse roka najst i napriek tomu, ze obcan uviedol aj cislo uctu z ktoreho sla platba, aj variabilny symbol, aj sumu...udaje dostacujuce na dohliadanie platby. Nepomohlo.SP sa vyjadrila, ze obcan nedolozil skutocnosti dokazujuce zaplatenie sumy (podotykam, kazdej NORMALNEJ institucii by uvedene udaje postacovali na to, aby platbu nasla-kazdej okrem SP). Obcan bol SP predvolany na osobnu navstevu, aby dokazal svoje platby.Odmietol hlavne pre svoju zaneprazdnenost a aj preto, lebo podla neho poskytol dostacujuce udaje. Neskor poslal aj kopiu vypisov.

O pol roka sa SP vyjadrila, ze platby nasla, avsak nakolko nebol uvedeny specificky symbol , ktory je povinny od 1.3.2012 (podotykam dlh scasti bol splateny cca v r. 2010, kedy specific.symbol povinny nebol), tak SP si ho rozratala od buka do buka a rozhodla, ze obcan si svoj dlh neznizil ani scasti...Avsak ponukla opravny prostriedok -podanie zaloby na preskumanie zakonnosti rozhodnutia.To obcan aj vyuzil a v dobrej viere, ze zijeme v pravnom state cakal, ze kym bude cakat na rozhodnutie sudu a ze sa mu konecne od neustalej sikany SP ulavi...Podla logiky obcana ( a nie len jeho), pokial sud nerozhodne o zakonitosti rozhodnutia, tak rozhodnutie nemoze byt platne. Ak by bolo, tak sud by nemal o com rozhodovat. V kazdom pripade o dlznej sume moze rozhodnut len sud.

Ulava nemala dlhe trvanie.SP voci nemu zacala exekuciu. Co z toho, ze na sud podany zakonny prostriedok ponukany samotnou SP. Nepomohlo ani odvolanie sa na sud kde skutocnost, ze opravny prostriedok bol vyuzity, bola samozrejme obcanom uvedena.Sud len opisal vyjadrenie SP. SP ho tiez radsej odignorovala a po podani na sud ho nikde nespomina...

Obcan odmietol splatit dlh , jednak lebo uz 2/3 z neho splatil (prave tie 2/3 o ktore ho SP okradla, stale sa odvolavajuc na to, ze neuviedol specificky symbol, ktory vtedy nebol povinny!!!), jednak preto, lebo sud stale nerozhodol o zakonnosti rozhodnutia, teda o tom, ci SP obcana okradla legalne, alebo obcan je dlzny uz len 1/3 zo sumy ktoru SP uvadza ako dlh. V pravnom state by SP stale cakala na rozhodnutie sudu, lebo tato skutocnost bola obcanom SP viackrat uvedena. Nepomohlo.

SP nakoniec posunula exekuciu priamo zamestnavatelovi obcana, takze si SP strhne celu sumu, ktoru uvadza ako dlh a okrem toho obcan bude musiet zaplatit aj trovy exekucie...Tak to chodi na Slovensku.V pravnom (?) state.

Otazka bude, co ked sud rozhodne (a rozhoduje o tom uz 1,5 roka- ved sme na Slovensku...), ze obcan je dlzny len 1/3 dlhu z sumy uvadzanej SP a uzna, ze 2/3 sumy uz su splatene. V takom pripade cela terajsia exekucia strati svoje opodstatnenie a obcan vsetko, co zaplati nad ramec skutocne dlznej sumy, by mal dostat od SP spat...Lenze dostane? A kto mu vrati trovy exekutora?

SP este mala tolko arogancie, ze obcanovi vycislila aj penale z omeskania z celej sumy, ktoru SP uvadza ako dlh- co z toho, ze 2/3 uz boli davno zaplatene SP ich ukradla...

Okrem okradania SP aj klame, lebo obcanovi v poslednom liste napisala, ze bol predvolany na to, aby odobril rozratanie jeho sumy ktorou si dlh znizil. A vraj tym, ze neprisiel, tak nemal namietky proti tomu, ze jeho platby boli rozratane od buka do buka.Co z toho, ze bol predvolany len na to, aby dokazal platby (dokazal kopiami vypisov poslanych postou) a ze rozratanie zaplatenej ciastky bolo az o pol roka po osobnom predvolani... Logika hovori, ze ak z dlhu su 2/3 splatene, dlhom uz len 1/3. Podla SP je to stale 3/3...nuz legalny zlodej moze vsetko dokonca aj to, ze sam odignoruje fakt, ze obcan vyuzil JEDINU zakonnu moznost opravneho prostriedku.
Uz viac pripadov okradania obcanov bolo medializovanych. Prvy ked si buduca mamicka platila poistenie na materskej cely rok, pri poslednej splatke sa omeskala 2 dni a SP jej kvoli tomu zamietla celu matersku- je to okradanie alebo nie??? Druhy pripad bol ked Modre z neba pomohlo rodine v nudzi, ktora stracala strechu nad hlavou, lebo nemala na zaplatenie podnajmu. Markiza jej venovala 3000 € ako pomoc na splatenie dlhu. Co urobila SP? Odobrala jej jediny zdroj prijmu-davku 140 € mesacne...Je to okradanie alebo nie?

SP ma dlznikov, kotri je dlzia statisice €, kotre nemoze vymoct.Preto sa vyvrsuje len a len na obycajnych ludoch, ktori maju minimalne sance sa branit.

V civilizovanom state by SP uznala svoju(akukolvek)  chybu, vyjadrila by sa, ze obcan znizil svoj dlh o 2/3 s tym ze ma splatit 1/3 a zrusila by rozhodnutie o urokoch z omeskania.Omeskan ie predsa nevzniklo vinou obcana. Ako to chodi na Slovensku vidite sami...

Co obcanovi ostava? Ak vyhra sud, tak ho caka len boj s SP, hoci aj dalsim podanim na sud.Lebo obcan nie je z tych, co sa necha okradat SP.Ak prehra sud, tak sa bude musiet odvolat.Nikto vsak nezmeni nic na tom, ze ten kto raz okradne a klame, ostava zlodejom a klamarom.
Obcan bran sa sam...s minimalnymi sancami.

Vam by sa pacilo, keby vas SP okradla a este k tomu na vas poslala exekutora?

Ako Socialna poistovna kradne a klame | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014